Primaire reflexen en Reflexintegratie

Reflexrestanten

Ieder mens wordt geboren met bepaalde automatische reflexmatige bewegingen, zoals bijvoorbeeld zuigen, grijpen en schrikreactie.
Deze bewegingen vormen het fundament voor de ontwikkeling van onze hersenen.
In het begin van ons leven dienen deze reflexen voor bescherming en overleven, omdat we nog geen bewust gecontroleerde bewegingen kunnen maken.
In het eerste levensjaar ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen.
Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap, geboorte en/of na de geboorte, kunnen reflexen niet goed ontwikkelen of niet goed tot rijping komen.
Een kind kan hierdoor inefficiënte compensaties ontwikkelen. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren, juist helemaal niet reageren of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie.
 
Reflexpatronen zijn helaas altijd dominant aan onze wil. Zolang reflexen actief aanwezig zijn heeft het kind zijn/haar lichaam niet onder controle. Dit kan o.a. invloed hebben op het concentratievermogen, ten koste gaan van de werkhouding en het verwerken van de leerstof op school. Een leerachterstand is dan zo opgelopen, terwijl er met de intelligentie van het kind niets mis is. Je zou kunnen zeggen dat de ontwikkeling van het kind op de handrem staat; de ontwikkeling wordt belemmerd en er komt niet uit wat er in aanleg inzit.
Het doel van MNRI® (Masgutova Neuro-Sensory-Motor and Reflex Integration), de reflexintegratiemethode die bij THERMIEK wordt toegepast, is om primaire reflexen te helpen ontwikkelen en de reflexpatronen te helpen integreren, om een stevig fundament te bouwen voor de ontwikkeling van de hogere hersendelen in ons brein.
Het stimuleren én integreren van reflexpatronen zorgt voor een ontwaken van het natuurlijke zelfregulerende vermogen van het lichaam om een volgende stap in de ontwikkeling te kunnen zetten. Dit kan ertoe leiden dat kinderen beter in balans komen; minder stress ervaren, zich emotioneel sterker voelen en beter functioneren, wat doorwerkt op het leervermogen en de leerprestaties op school. MNRI® is net zo effectief bij kinderen als bij volwassenen.
 
Bron: Dr. Leah Light, Svetlana Masgutova Educational Institute®

Tijdens onderzoek wordt duidelijk of er sprake is van niet geïntegreerde reflexen en om welke reflexen het gaat. Daarna kan een plan van aanpak worden opgesteld, om de reflexen alsnog te integreren. De oefeningen hiervoor zullen tijdens de sessie worden voorgedaan, waarna deze thuis uitgevoerd dienen te worden. Het is de bedoeling dat u met uw kind 5 dagen per week ongeveer 10 - 15 minuten oefent. De oefeningen worden gedurende een aantal weken gedaan. In een volgende sessie worden de vorderingen bekeken, waarna eventuele nieuwe oefeningen worden aangeboden.

Bron en voor meer informatie: www.masgutovamethode.nlwww.masgutova.com en www.inpp.nl

THERMIEK

Julianastraat 8
1165 GV Halfweg

helmaboing@thermiek.eu
06-20887491 

Bekijk de Privacyverklaring